banner
PC260188

Groepsreis Iran "Via de verborgen citadels naar de Golf" 18 dagen

Deze bijzondere reis neemt u mee naar de klassieke hoogtepunten als Persepolis en Isfahan maar ook naar ongerepte gebieden in het zuiden van Iran aan de Perzische Golf.
We reizen eerst langs de oude Perzische handelsroute via de stad Kashan naar de woestijnstad Yazd. Vanuit daar vervolgen we onze weg naar Kerman in het zuidoosten van Iran.

De architectuurstijl van deze steden is uniek en staat symbool voor de strijd tussen mens en natuur; de verzengende hitte in de zomer en de waterschaarste.
De kilometerslange ‘Qanats’, ondergrondse kanalen, bevloeiden de akkers en voorzagen de paleizen en huizen van water. De schitterend gedecoreerde windtorens, Badgirs, bepalen nog altijd het aangezicht van deze monumentale steden.

In de nabije omgeving van Kerman bezoeken we twee wonderschone citadels; Arg-e Rayen en Arg-e Bam. De historische stad Bam (UNESCO werelderfgoed) is na 15 jaar van intensieve restauratiewerkzaamheden sinds de verwoestende aardbeving in 2003 voor een groot gedeelte in zijn oude glorie hersteld.

Onderweg naar de Perzische Golf verblijven we in de stad Minab, een smeltkroes van ethnische groepen en we bezichtigen de spectaculaire donderdagmarkt. De meeste mannen en vrouwen dragen nog traditionele Arabische kostuums en er zijn nog dames met een zogeheten adelaarsmasker, een uit de middeleeuwen daterende gelaatsbedekking.

We reizen daarna naar de havenstad Bandar Abbas aan de Perzische Golf, van waaruit we varen naar het historische eiland Qeshm, bekend als de parel van de Golf.

We bezoeken aldaar onder meer het ongerepte dorpje Laft met zijn middeleeuwse architectuur. De bewoners van het eiland zijn nakomelingen van de Arabische stammen die zich al in de vroege middeleeuwen op het eiland gevestigd hebben.

Met een bezoek aan de stad Shiraz, het paleizencomplex van Persepolis en het sprookjesachtige Isfahan met zijn koninklijke paleizen en tuinen sluiten we deze bijzondere rondreis af.

De reis is gepland in deze periode vanwege het milde klimaat in vooral de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman en de Perzische Golf.

Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een Cursus Iran. In deze cursus maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Iran.
Deze cursus ziet erop toe dat u de bezienswaardigheden tijdens de reis in hun historische context kunt plaatsen.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Perzisch.
Deze cursus stelt u in staat om tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de IraniŽrs, die daardoor aangenaam zullen worden verrast. Er is lesmateriaal voor u beschikbaar voor thuis en onderweg.

Karakter van de reis:

De reis is zodanig ingericht dat in alle grote steden tijd en ruimte is voor individuele activiteiten, maar tegelijkertijd de mogelijkheid bestaat om samen met anderen en de reisleidster naar diverse bezienswaardigheden te gaan. Bij de reis zijn vele excursies inbegrepen.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven of ingaan op een uitnodiging van een Iraans gezin om bij hen thuis te eten.

Uw reisleidster beheerst perfect de Nederlandse en de in Iran gesproken taal en ze kan u veel vertellen over de Iraanse geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur.
U krijgt uitvoerig tekst en uitleg bij alle bezienswaardigheden.

minab2

Reisroute:

Dag 1
Amsterdam - Tehran

Dag 2
Tehran - Kashan (excursie Kashan)

Dag 3
Kashan - Yazd
(via Na'in)

Dag 4
Yazd
(excursie Yazd)

Dag 5
Yazd - Kerman (excursie Kerman)

Dag 6
Kerman - Bam
(via citadel van Rayen)

Dag 7
Bam - Minab

Dag 8
Minab - Bandar Abbas
Excursie donderdagmarkt van Minab

Dag 9
Bandar Abbas -Qeshm
(excursie Qeshm eiland)

Dag 10
Qeshm - Bandar Abbas - Shiraz
(via Sarvestan paleis)

Dag 11
Shiraz
(stadsexcursie) vrije middag

Dag 12
Shiraz (excursie Persepolis en
Naqshe Rostam)

Dag 13
Shiraz - Isfahan
( via Izad Khast complex)

Dag 14
Isfahan
(Stadsexcursie)
Vrije middag

Dag 15
Isfahan
(Stadsexcursie)
Vrije middag

Dag 16
Isfahan - Teheran

Dag 17
Teheran, vrije dag

Dag 18
Teheran - Amsterdam

klik op de kaart voor
foto.jpg.2-1


Reisleiding: Afbeelding

Janna Ruigrok heeft Midden-Oostenstudies gedaan met de Arabische taal en cultuur als bijvak.
Zij specialiseerde zich later in Iran en maakte zich de Perzische taal (Farsi) eigen.

Met haar brede kennis van de taal, geschiedenis en architectuur, gecombineerd met haar vertelkunst, zal ze inhoudelijk een enorme bijdrage leveren aan uw reisbeleving.

 

 

 

© PARSABAN, 2008-2019