banner
P5180989

Cultuurhistorische reis Iran, "Rozentuinen & paleizen" 15 dagen vakantie Iran


Deze reis brengt u naar de koninklijke steden Shiraz en Isfahan.
Beide steden zijn ooit de hoofdsteden geweest van het Perzische rijk onder verschillende dynastieŽn en vormden het centrum van politiek, kunst en cultuur.
De wonderschone paleizen, tuinen, citadellen, schitterende moskeeŽn en madrassa’s zijn thans de stille getuigen van dit glorieus verleden.

We bezoeken daarnaast de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman.
Deze steden ontstonden ooit langs een vertakking van de oude Zijderoute en kwamen dankzij lucratieve handel tot grote bloei.

De architectuurstijl van deze steden is uniek en staat symbool voor de strijd tussen mens en natuur; de verzengende hitte in de zomer en de waterschaarste.
De kilometerslange ‘Qanats’, ondergrondse kanalen, bevloeiden de akkers en voorzagen de paleizen en huizen van water. De schitterend gedecoreerde windtorens, Badgirs, bepalen nog altijd het aangezicht van deze monumentale steden.

De prachtige opgravingen van Persepolis en de duizend jaar oude citadel van Rayen in het Zuidoosten van het land staan ook op het programma.

Cultuurhistorische reisleiding op academisch niveau:
De cultuurhistorische reizen van Parsaban worden begeleid op academisch niveau door reisleiders die grondig voorbereid zijn op hun werk.
Ze hebben diepgaande kennis van de taal (Nederlands/Farsi) en cultuur en daardoor weten ze vele deuren voor u te openen.
Tijdens de reis krijgt u op een toegankelijke wijze tekst en uitleg over de geschiedenis, politiek en de prachtige Islamitische en pre-islamitische kunst en –architectuur van Iran.

De reisleider laat u kennis maken met de oude en moderne Iraanse poŽzie en ze neemt u mee in de mythologische verhalen van het oude PerziŽ.
Er is ook een plaatselijke gids aanwezig voor praktische ondersteuning.

Voorbereidende bijeenkomsten:
Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een eendaagse cursus Iran. In deze bijeenkomst maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Iran. Daarnaast is er ruimte voor praktische vragen en kennismaking met medereizigers en reisleidster.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Perzisch. Deze cursus stelt u in staat om tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de IraniŽrs, die daardoor aangenaam zullen worden verrast. Er is lesmateriaal voor u beschikbaar voor thuis en onderweg.

Karakter van de reis:
Deze reis is specifiek ontwikkeld voor reizigers die in een relatief korte tijd willen kennismaken met de hoogtepunten van Iran en de sfeer van dit bijzondere land willen proeven.

We hebben getracht deze reis zodanig in te richten dat er in alle grote steden ruimte is voor individuele activiteiten, maar tegelijkertijd er een mogelijkheid bestaat om samen met anderen en de reisleidster naar diverse bezienswaardigheden te gaan.
Bij de reis zijn meerdere excursies inbegrepen, maar deelname is optioneel.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven of ingaan op een uitnodiging van een Iraans gezin om bij hen thuis te eten.

PA071568

Reisroute:

Dag 1
Amsterdam - Tehran

Dag 2
Tehran (excursie Tehran)

Dag 3
Tehran - Kashan
(excursie Kashan)

Dag 4
Kashan - Yazd
(via Na'in)

Dag 5
Yazd
Ochtend: stadsexcursie
Middag: vrij

Dag 6
Yazd - Kerman
Middag: excursie Kerman

Dag 7
Kerman
Excursie Citadel Rayen, Mahan
& Perzische tuin Bagh-e Shazdeh

Dag 8
Kerman - Shiraz

Dag 9
Shiraz
(excursie Persepolis, Naqshe Rostam)

Dag 10
Shiraz
(excursie Shiraz)

Dag 11
Shiraz - Isfahan

Dag 12
Isfahan
(excursie Isfahan, halve dag)

Dag 13
Isfahan
(excursie Isfahan, halve dag)

Dag 14
Isfahan (Vrije ochtend)
Middag naar Qom
(excursie heiligdom van Qom)

Dag15
Qom - Tehran - Amsterdam


 


Reisleiding: Afbeelding

Marja Vuijsje is schrijfster, publicist en spreekster.

Zij heeft voor haar boek "Het rijbewijs van Nematollah" meer dan drie jaar onderzoek gedaan over Iran.
Zij beheerst de Perzische taal en beschikt over diepgaande kennis over het land. Met liefde en bevlogenheid zal ze haar kennis met u delen.Haar lezingen/verhandelingen tijdens de reis zullen in het teken staan van Iraanse geschiedenis, politiek, kunst en literatuur.

"Voor mij was het van grote waarde de wereld te leren kennen vanuit het perspectief van mannen en vrouwen afkomstig uit een van de mooiste, interessantste en meest paradoxale landen van het Midden-Oosten."

Reisleiding:

Janna Ruigrok heeft Midden-Oostenstudies gedaan en als bijvak de Arabische taal en cultuur.

Ze leerde vervolgens de Perzische taal en ze verdiepte zich in de Iraanse geschiedenis, kunst en cultuur.
Zij werkt inmiddels al 3 jaar als reisleidster voor Parsaban en dus zeer ervaren in het begeleiden van groepen.

Met haar diepgaande kennis van het land zal ze inhoudelijk een belangrijke bijdrage leveren aan uw reisbeleving.

fotoJannatbvsite

© PARSABAN, 2008-2019